Om Bloggen

Hej och välkommen till min blogg! Jag, Bianca är 31 år och bor i ett litet hus med trädgård en bit utanför Göteborg med min make och våra två barn, 2 och 5 år. Till vardags försörjer jag mig som gyminstruktör men min stora passion är bakning i alla former – cupcakes, cakepops, maränger, tårtor, allt det söta som hör livets goda till. Drömmen är att en dag kunna öppna ett mindre bageri och kunna baka på beställning, men till dess får ni njuta av mina kreationer här 🙂

Min filosofi

Hur går det där med sötsaker och bakning ihop med mitt jobb? Jag tror verkligen på att man kan äta allt, men med måtta! Att använda mindre av onyttiga ingredienser, framför allt socker, är något jag experimenterat mycket med på sistone och jag har hittat många fullgoda alternativ till det vita sockret, som till exempel lönnsirap, dadlar, honung och kokossocker. Jag tror att det går att hitta nyttiga men smaskiga alternativ till i stort sett allt onyttigt, det gäller bara att experimentera. Är du också intresserad av att hitta spännande och roliga alternativa ingredienser till bakning? Då har du kommit rätt!

En annan sak, jag är inte den som slänger en torr sockerkaka. Om jag tar ut något ur ugnen som inte blev som jag tänkt försöker jag alltid hitta på något nytt. Varför inte smula sönder kakan och göra cakepops av dem? Eller lägga kakan i madeira och göra en riktigt vuxen efterrätt? För mig är det en del av livet att misslyckas och det är vad man gör av sina misslyckanden som definierar vem man är.

Inte bara bakning

Men det är inte bara bakning som gör mig glad. Här skriver jag om allt som händer i livet med min familj, mitt jobb, resor och andra projekt. Förutom bakningen älskar jag att skriva och att träna (framför allt träning i grupp, som jag även jobbar med), att lyssna på musik, resa och att arrangera fester!

Jag älskar feedback och om du provar något av mina recept eller har tankar om det jag skriver får du jättegärna kommentera, då blir jag glad! I mitt liv finns plats för både framgång och misslyckanden så jag ser all kritik, bra som dålig, som konstruktiv.

Till sist:

Try and fail, but don’t fail to try!”

Trevlig läsning!