Min dröm – ett cateringföretag

Hoppas ni har det bra i höstsolen! Själv har jag det fantastiskt. Jag är ledig idag och har skrotat runt hemma, städat lite och fixat i trädgården. Nu sitter jag och tittar ut på äppelträden som fullkomligt bågnar av äpplen. Tror det måste vara äppelrekord i år faktiskt. På tiden i så fall, förra året kom det ju inga äpplen alls! Solen skiner och snart är det dags att hämta ungarna på dagis. Vi ska plocka äpplen i trädgården och så ska de få vara med och baka äppelpaj. Jag har ett gammalt recept från min mormor på knäckäppelpaj som är helt ljuvligt.

Nyttiga kakor till folket

Jag hoppas att jag snart får tid och ork att ta itu med mitt drömprojekt, ett litet bageri med utkörning. En cateringverksamhet, helt enkelt, fast med fokus på lite nyttigare tårtor, kakor och andra bakverk. Då kommer jag verkligen att få mitt lystmäte på bakning. Jag tror jag skulle fixa det, jag älskar att jobba hårt och gillar verkligen att ha lite press på mig, då presterar jag som bäst. Samtidigt är det lite läskigt, det där med att starta eget företag. Tänk om ingen vill beställa något av mig? Ja, då får jag väl börja jobba igen, det är väl inte hela världen. Man måste våga försöka. Jag tror att det är dags i höst.

Är det lättare att driva cateringföretag i Stockholm?

Ibland önskar jag att jag bodde i Stockholm faktiskt. Visst, jag älskar byn där jag bor och jag älskar Göteborg. Det här är min hembygd. Men tänk så mycket lättare det skulle vara att starta upp en verksamhet i Stockholm där det bor så många människor. Jag slår vad om att det är en dans på rosor att bedriva catering i Stockholm, oavsett vad man lagar eller bakar. I Stockholm är ju alla så stressade så de hinner väl knappt laga mat, då passar det ju bra med catering 🙂

Skämt åsido, det är klart att det är svårt att starta upp en cateringverksamhet var man än bor. Men jag inbillar mig i alla fall att det är lite enklare i Stockholm. Ett företag där som har inspirerat mig där är för övrigt Elwing & Co.

Jag har en beställning!

Faktum är att jag redan har en beställning, på cupcakes till min mosters 70-årsfest. Jag har världens snällaste moster och hon älskar mina kakor och tårtor. Jag tror att hon är mitt största fan och hon peppar mig verkligen att dra igång med catering på allvar. Min moster är en ganska social kvinna så det kommer mycket folk på hennes fest, jag tror det var över femtio personer. Det blir ett riktigt eldprov, jag har faktiskt sett till att inte ha några jobbpass inbokade dagarna innan, så att jag verkligen hinner med allt.

Framtiden ser ljus ut

Ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag att det är dags att sätta igång på allvar. Hösten är ju tiden då man ska sätta igång med nya projekt. Vinden vänder och jag är redo för nya utmaningar. Min plan är att inreda garaget med en extra ugn och arbetsutrymmen, så kommer jag att kunna jobba och köra ut därifrån. Ekonomin kommer att ordna sig, min man tjänar bra och vi har inte så stora lån. Dessutom kommer jag säkert att ha tid att några jobbpass på gymmet om det kniper.

Hör ni hur positiv jag låter? Ja, det får bära eller brista!

Posted in Mat