Det blir kanske ingen catering i Stockholm

Just nu är jag lite nere. Visst, det kan bero på den här långa vintern som aldrig vill ta slut, men jag har faktiskt konkreta skäl också. Jag har insett att jag kanske inte orkar göra verklighet av mina drömmar om att starta catering i Stockholm. Vi har blivit så rotade här på västkusten. Min man, som tidigare stöttat mig hundra procent när jag berättat om mina planer, har sedan en tid tillbaka börjat skruva på sig när det kommit på tal. Han trivs bra på sitt jobb, vårt äldsta barn har precis börjat på sexårsverksamheten i lokala skolan, ja allt talar för att det bästa kanske är att stanna kvar och rota sig ordentligt här.

De godaste nyttiga kakorna i stan

Min dröm om att starta catering med nyttiga bakverk i Stockholm var kanske orealistisk. Det kanske alla har sett utom jag. När jag tänkt på det har det verkat så lätt, i alla fall medan barnen har varit små. Bara att packa ihop oss och flytta till ett fint hus i utkanten av Stockholm och driva verksamheten därifrån. Biancas catering. Jag såg för mig hur ryktet spreds över hela stan om den nya cateringfirman som lagar de nyttigaste och samtidigt godaste bakverken i Stockholm. Min man kan få jobb var som helst, ungarna är fortfarande små, så det borde gå!

Fast ju mer verkligt det känns, desto mer osäker blir jag. Tänk om det inte alls är så lätt som jag tror att driva catering i Stockholm? Det kanske är stenhård konkurrens och en massa saker jag inte tänkt på. En massa tillstånd som är svåra att få, svårt att hitta kunder. Folk i Stockholm kanske inte ens vill ha nyttiga bakverk?

Jag kanske ändå kan hålla på med catering

Ja, jag har velat fram och tillbaka men nu har jag börjat inse att det hela faktiskt kanske aldrig kommer att bli av. Om det bara är jag som vill flytta till Stockholm, inte ska jag väl släpa med hela familjen dit? Vi har det ju bra här i byn, snart går båda barnen i skolan och jag trivs med att leda gympass på dagarna och baka på fritiden. Och jag behöver ju inte ge upp mina cateringdrömmar helt. Jag kan ju satsa på att etablera mig häromkring och kanske i Göteborg. När jag tänker på det sättet känns det inte lika jobbigt att det antagligen inte blir någon catering i Stockholm.

Hård konkurrens i Stockholm

Det är säkert skitsvårt att slå sig fram med catering i Stockholm. Det måste ju finnas supermånga cateringföretag där, och flera av dem erbjuder säkert nyttiga bakverk som är minst lika goda som mina. Dessutom är de stora nog att kunna erbjuda hela bufféer och trerätters menyer året om. Skulle jag klara av att börja anställa massa folk och bli värsta företagsledaren. Klart du skulle, säger min man, men du kanske inte måste göra det i Stockholm? Nej, det kanske jag inte måste.

Dags att jag bestämmer mig

Ja vi får se, det känns som att jag måste ta ett beslut ganska snart, om inte annat så för min egen skull så att jag och familjen vet hur framtiden kommer att se ut de närmaste åren. Jag får återkomma.

Till dess, ha det gott och njut av vårsolen när den väl tittar fram!