Nu ska jag ha nytt kök (nästan)

När man gillar att laga mat som jag gör, är köket det bästa stället i mitt hem och är det viktigaste som jag har, förutom mitt sovrum, men det är i mitt kök som allt roligt, spännande och trevligt händer. Det är där jag samlar mina kompisar, där som det magiska händer. Det är till köket som jag går när jag vill vara kreativ, när jag är ledsen och vill muntra upp mig. Det är till köket som jag går när jag ska ge bort någon present eller vill göra något för någon annan.

I år ska jag skaffa nytt kök

Därför är det så viktigt hur det ser ut i mitt kök. Med jämna mellanrum köper jag nya gardiner dit, och klär om min soffa. Jag skaffar nya kuddar till soffan och ser till att ha nya kökshanddukar nya bordsdukar och uppmuntrar mig på det sättet. Andra människor satsar på sina vardagsrum. Jag satsar på mitt kök. Det är den viktigaste platsen i mitt hem, som du säkert märkt vid det här laget. Men har man gjort det ett antal gånger, inser man att det är dags för en större förändring. Så jag har bestämt mig för en större förändring.

Jag ska renovera det

Nu har jag bestämt mig för att istället för att riva ut allt som finns i köket (som mina vänner gör) och installera ett helt nytt (Ikea) kök, ska jag lacka om mina köksluckor. Det kommer att göra så att det känns som ett helt nytt kök – faktiskt. Det är fantastiskt vad man kan göra med kök genom att lacka om köksluckorna. I år ska de bli rosa, som på bilden. Det är en härlig puderrosa färg. Är lite less nu på mitt kök som det är. Här kan du läsa mer om hur du kan lacka köksluckor i Stockholm.

Inte svårt när man anlitar företag

Att lacka dem själv skulle vara svårt, men jag har hittat hantverkare som gör allt det svåra jobbet för mig. Jag har faktiskt ingen aning om hur man gör när man lacka om köksluckor. Jag antar att man sprutlackerar dem för att det ska bli så jämnt och fint som möjligt och sedan…. har jag ingen aning. Då är det bättre att anlita målare som kan detta.