Vi ska börja anlita hemstädning

Barnen har börjat med fritidsaktiviteter nästan varje dag i veckan, jag har börjat ta fler pass på jobbet och min man får dessutom bara mer och mer att göra på sitt jobb, som han dessutom måste bilpendla till. Kort sagt, tid börjar bli en riktig bristvara hemma hos oss. Och om jag måste välja mellan att prioritera tid för att umgås med min man och mina barn, eller tid för att sköta hushållssysslor, då kan ni ju gissa vad jag väljer. Min familj betyder allt för mig, och om jag känner att jag inte får tillbringa fritiden tillsammans med dem och mysa och göra roliga saker, då tappar livet sin mening tycker jag.

Vi hinner inte med längre

Min stora passion, att baka, hinner jag nästan aldrig med nu för tiden. Visst blir det lite kladdkakor och muffins med barnen ibland på helgerna, men att stå och experimentera i timtal, som jag alltid kunnat göra förut när andan fallit på, hinner jag inte längre. Häromdagen fick jag nog och sa till min man att vi måste göra något för att förändra vår situation. Då föreslog han att vi skulle anlita hemstädning. Jag trodde först att han skämtade, men han menade tydligen allvar. En av hans kompisar hade sagt att de anlitat en städfirma för att sköta hemstädningen, och att det var ett av de bästa beslut de någonsin tagit.

Ett rent hem betyder mer än man kan tro

Och ju mer jag tänker på det, desto mer börjar jag tycka att det faktiskt är en strålande idé. Jag är ganska noggrann av mig och mycket av tiden går faktiskt åt till att plocka och feja och skura här hemma. Samtidigt tycker jag inte att det är speciellt kul att städa, som jag vet att vissa gör. Det är mer något jag känner att jag måste göra. Att ha en städfirma som kommer hem till oss någon gång i veckan skulle betyda otroligt mycket för mig.

Jag är uppvuxen i ett rent och välstädat hem och det har nog präglat mig. Jag blir lugn och harmonisk av att ha det städat hemma, och jag är övertygad om att ett rent hem är bättre ur hälsosynpunkt. Att slippa bekymra mig över städningen hela tiden skulle vara en befrielse, minst sagt.

Hemstädning stort i Stockholm

Det är tydligen många som anlitar hemstädning i Stockholm har jag läst, och det är billigt att få hjälp med städning där. Här i trakten har jag hittills inte hört så mycket om att folk har anlitat städning, men det finns faktiskt några städfirmor som erbjuder abonnemang på hemstädning, och enligt min man så sa hans kompis att flera av hans grannar anlitar regelbunden hemstädning. Man betalar en månadsavgift och så kommer städfirman en gång i veckan, eller ibland varannan vecka, och gör en ordentlig städning. Det handlar inte om någon supernoggrann flyttstädning där man vänder upp och ner på hela huset, men det blir rent och fräscht.

Vi bestämde oss för att prova på hemstädning några månader och se hur det känns. Om det kan göra att jag får mer tid över till bakning och till att umgås med familjen, då är det helt klart värt kostnaden. Jag hoppas att det blir så.

https://stadhuset.se/ kan man läsa mer om vad som vanligtvis ingår i en hemstädning.